Afgelopen maandag kwam Jef Verrydt (Amnesty International, afdeling Herentals) langs. Hij mocht ons het winnend beeld van kunstenaar Fuentes overhandigen. Fuentes won vorig jaar de Olense Kartoenale binnen het thema 'mensenrechten: recht op waardig werk' waarbij de Olense vereniging samenwerkt met Amnesty International.

Amnesty International en de Olense Kartoenale: tekenen rond ‘mensenrechten’

De Herentalse afdeling van Amnesty International werkt al 10 jaar samen met de Olense Kartoenale. In deze internationale wedstrijd voor tekenaars van cartoons, worden de deelnemers uitgedaagd om een sprekende cartoon te tekenen rond het thema ‘mensenrechten’. In 2018 was ‘recht op waardig werk’ het thema.’

Het winnende beeld van Cubaan Carlos David Fuentes: het recht op waardig werk

De jury was unaniem over het winnend beeld en noteerde als commentaar: “Met één magistrale veeg, kroont de poetsvrouw zich tot koningin. Mentale kracht en positiviteit.” Traditioneel schenkt Amnesty International de winnende tekening aan een organisatie of persoon met een grote betrokkenheid rond het thema. Zij dachten bij dit beeld onmiddellijk aan ’t Gerief, en daar zijn wij ongelooflijk trots op!

Waardering als sleutel tot zelfvertrouwen

Voor 't Gerief is het zeer duidelijk: huishoudhulpen en strijksters maken voor onze klanten een cruciaal verschil. Voor jongere gezinnen betekent een paar uur hulp in huis meer tijd voor de kinderen of een paar uurtjes extra vrije tijd. Maar het betekent soms ook het verschil tussen thuis blijven wonen of naar een rusthuis verhuizen. Onze medewerkers moeten zich gewaardeerd voelen. Door 't Gerief als werkgever, door klanten, door hun omgeving. Ze zijn niet ‘maar een kuisvrouw’, ze zorgen voor impact. Het is wanneer medewerkers zich gewaardeerd voelen, dat ze, net zoals in de tekening kracht en vertrouwen kunnen uitstralen.

Waardering vormt een rode draad in ons personeelsbeleid. Naast goede arbeidsvoorwaarden, werken wij vooral rond ‘goed voelen op het werk’. Het spreekt dan ook voor zich dat wij het zéér bijzonder vinden om dit kunstwerk te ontvangen. Dat er metéén aan ’t Gerief gedacht wordt, dat is een enorme eer. Uiteraard kreeg het kunstwerk een ereplaats in ons onthaal.

We stuurden hierover een persbericht op 25/09/2019 naar onze perscontacten. Wil je opgenomen worden in de perslijst, geef even een seintje.

winnend beeld van de olense kartoenale: zelfvertrouwen en positiviteit bij de huishoudhulp