20 juni is het in België 'dag van de schoonmaak', uiteraard is dat voor ons ook de 'dag van de strijk'.

Waarderen* doen we best vaak, in alle eenvoud. Een klein bedankje, een mooi complimentje. Soms mogen we er toch ook eens extra bij stil staan, zoals in de week van 20 juni. We hebben enkele tips, maar wees uiteraard vrij om je creativiteit te gebruiken.

  • Je kan tijd maken voor een kort gesprek. Dit kan veilig door 1,5 meter afstand te bewaren en het mondmasker op te zetten. Wat vind je echt fijn dat je hulp elke week voor je doet? Wat heb je het hardste gemist, in de periode dat er geen hulp was?
  • Bewaar je liever meer afstand? Of ben je niet thuis wanneer jouw hulp er is? Je kan een e-mail, smsje of een appje sturen, even bellen. Je kan bijvoorbeeld een korte videoboodschap inspreken of een mooie afbeelding of foto doorsturen.
  • Je kan ook een briefje of een kaartje schrijven als bedankje voor alle inzet. Of zet je (klein)kinderen nog even aan het werk: een leuke tekening of tof knutselwerkje wordt zeker geapprecieerd.

* Waardering tonen is niet alleen leuk om te doen, het versterkt jullie contact en jullie samenwerking. Er ontstaat meer wederzijds respect. Waardering krijgen, dat geeft vleugels. Goesting om er nog meer in te vliegen. Waarderen, da’s zoals de zon én het water voor een bloem. Waarderen werkt. Geniet ervan! Meer informatie lees je hier.

 

Waarderen, da's zoals de zon én het water voor een bloem.